miercuri, 15 aprilie 2009

Infrastructura zonelor turistice din Buzau

Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice din judetul Buzau


Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Locuintei Rãzvan MURGEANU a semnat miercuri, 15 aprilie 2009, la Buzãu, contractul de finantare pentru proiectul “Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potential demonstrat ale judetului Buzãu” derulat prin Programul Operational Regional. Valoarea totalã a proiectului este de 24.890.287,55 EURO.

La eveniment au mai participat directorul general al Autoritãtii de Management pentru Programul Operational Regional, Gabriel FRIPTU, presedintele Consiliului Judetean Buzãu, Victor MOCANU si directorul de implementare în cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionalã Sud Est, Jenica CRÃCIUN.

“Beneficiarii proiectului vor fi locuitorii comunelor Pietroasele, Merei, Monteoru, Vernesti, Hales, Ciuta, agentii economici din zonã si turistii care vor vizita aceste frumoase împrejurimi. Totodatã, dupã finalizarea lucrãrilor, traficul de marfã si de pasageri se va desfãsura într-o manierã sigurã si confortabilã, în conditiile în care vizãm reducerea emisiilor de dioxid de carbon” a declarat secretarul de stat Rãzvan MURGEANU.

Proiectul initiat de Unitatea Administrativ Teritorialã Judetul Buzãu în parteneriat cu UAT Comuna Merei va fi implementat pe durata a 27 de luni si are ca obiective specifice modernizarea infrastructurii regionale de transport rutier, prin reabilitarea a 57,89 km drumuri judetene din zona Pietroasele – Merei – Monteoru – Vernesti.