miercuri, 11 ianuarie 2012

Ameliorarea sistemelor de transport transfrontaliere europene in 2012

Ameliorarea sistemelor de transport transfrontaliere, un transport aerian mai eficient și șoselele mai sigure sunt doar câteva dintre temele ce se vor afla pe ordinea de zi a comisiei parlamentare pentru transport și turism anul acesta.

UE are cinci milioane de kilometri de șosele, 212.800 de kilometri de cale ferată și 42.700 de ape interioare navigabile. Deputaţii europeni doresc un transport mai eficient, înlăturarea ambuteiajelor și accentuarea caracterului ecologic al transportului.

Rețelele de transport

Rutele aeriene, feroviare, marine și rutiere sunt incluse în Reţeaua Transeuropeană de Transport, care are ca obiectiv ameliorarea infrastructurii transfrontaliere în UE. Rețeaua a fost creată în 1996, în ultima perioadă accentul punându-se pe eliminarea ambuteiajelor și promovarea sistemelor inteligente de transport.

„Mecanismul de conectare a Europei“ se va afla tot anul acesta pe ordinea de zi a comisiei pentru transport. Acesta este menit să îmbunătățească rețelele de transport, energie și digitale din Europa și să promoveze soluții ecologice.

Șosele mai sigure

O inițiativă cheie pentru 2012 este dezvoltarea siguranței rutiere. Deputaţii europeni doresc ca șoferii autovehivulelor grele, precum camioanele și autobuzele, să ia pauze suficiente, în paralel cu reducerea poverilor administrative asupra companiilor.

Deputaţii europeni vor mai aborda propuneri noi privind viitorul aeroporturilor regionale, poluarea fonică provenită din transportul aerian și asistența la sol.
tags: fonduri structurale, fonduri europene, fonduri nerambursabile, ue, parlamentul european, sisteme de transport, ue 2012