joi, 22 decembrie 2011

Angajamente pentru angajaţii publici care gestionează fonduri UE

Angajaţii publici care gestionează fonduri UE vor semna angajamente privind evitarea conflictelor de interese

Salariaţii din instituţiile publice de gestionare a fondurilor europene vor trebui să semneze o declaraţie pe proprie răspundere şi un angajament de a nu presta activităţi susceptibile să genereze conflicte de interese sau incompatibilităţi, potrivit unui memorandum adoptat, miercuri, de Guvern, pentru aprobarea unui Cod de conduită în gestionarea fondurilor UE.

"Declaraţia prevede faptul că fiecare persoană a luat cunoştinţă de situaţiile de incompatibilitate şi conflicte de interese reglementate de legislaţia în vigoare şi, de asemenea, un angajament de a nu presta activităţi susceptibile să genereze conflicte de interese sau incompatibilităţi", a explicat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Printre altele, codul prevede că persoana care lucrează în sistemul de gestionare a fondurilor comunitare nu poate gestiona activităţi remunerate de formator, deci odată ce eşti angajat, nu poţi să fii şi formator în domeniu. De asemenea, oficialul public nu poate fi implicat în domeniul privat în implementarea sau managementul proiectelor pentru care a participat în procesul de luare a deciziei de aprobare pentru o perioadă de minimum 12 luni de la semnarea contractului de finanţare, chiar dacă în această perioadă îi încetează raporturile de muncă cu autoritatea de management sau organismele internaţionale, a mai exemplificat ministrul Afacerilor Europene.

sursa: Portalul National de Administratie
citeste toata stirea: http://www.administratie.ro/articol.php?id=38414
tags: fonduri europene, fonduri structurale, fonduri nerambursabile

joi, 1 decembrie 2011

Salzburg câștigă un premiu acordat de UE

Salzburg câștigă premiul acordat de UE orașelor cu cele mai bune facilități pentru persoanele cu handicap

Bruxelles, 1 decembrie 2011 – Orașul austriac Salzburg a fost declarat astăzi câștigătorul premiului european Access City Award 2012, prin care se urmărește ca orașele europene să devină mai accesibile persoanelor cu handicap. Acest premiu, decernat în fiecare an, are ca scop recunoașterea eforturilor de îmbunătățire a accesibilității în mediul urban și promovarea participării în condiții de egalitate a persoanelor cu handicap. Comisia Europeană a apreciat angajamentul de lungă durată al orașului Salzburg, abordarea coerentă și rezultatele excelente în ceea ce privește îmbunătățirea accesibilității, la care au participat direct persoanele cu handicap.

Viviane Reding, comisarul UE pentru justiție, a decernat premiul cu ocazia Zilei europene a persoanelor cu handicap. Inițiativa, organizată în parteneriat cu Forumul european al persoanelor cu handicap (EDF), este o acțiune-cheie din cadrul strategiei UE pentru persoanele cu handicap (IP/10/1505 și MEMO/10/578) și urmărește promovarea inițiativelor privind accesibilitatea în orașele europene.

„Asigurarea unei vieți accesibile pentru toți cetățenii este unul dintre principalele obiective ale strategiei noastre pentru o Europă fără bariere”, a declarat Viviane Reding, comisarul UE pentru justiție. „Access City Award contribuie la recunoașterea și promovarea bunelor practici în întreaga Europă, acum, când se înregistrează o îmbătrânire a populației, iar accesibilitatea pentru toți devine o necesitate. Accesibilitatea poate fi un stimulent pentru inovare și creștere economică. Acest lucru este deosebit de relevant în actualul climat economic. Susțin ideea unui Act privind accesibilitatea pentru Europa și intenționez să prezint o propunere în acest sens până la sfârșitul anului 2012.”

Juriu european a desemnat câștigător orașul Salzburg pentru realizările sale excepționale în toate domeniile-cheie legate de accesibilitate: spațiul construit și spațiile publice; transportul și infrastructurile conexe; informare și comunicare, inclusiv tehnologiile noi, facilități și servicii publice.

Ceilalți finaliști au fost (în ordine alfabetică):

Cracovia (Polonia), oraș ales pentru angajamentul său de a îmbunătăți accesibilitatea în contextul problematic al unei infrastructuri inaccesibile și pentru atenția specială acordată accesului la monumentele aflate în patrimoniul cultural;

Marburg (Germania), oraș ales pentru angajamentul său de lungă durată în ceea ce privește accesibilitatea, pentru strategia sa clară pentru viitor, concepută pe termen lung, și pentru integrarea exemplară a persoanelor cu handicap în proiectele privind accesibilitatea dezvoltate la nivel municipal, din faza de planificare până în cea de execuție;

Santander (Spania), oraș care se numără printre finaliști datorită preocupării constante de a elabora programe urbane bazate pe accesibilitate și pe o abordare universală din punct de vedere conceptual, precum și datorită calității și a durabilității rezultatelor obținute.

La a doua ediție a Access City Award au participat 114 orașe din 23 de state membre ale UE care trebuiau să dovedească faptul că au făcut eforturi și au înregistrat rezultate în cea ce privește garantarea unui acces în condiții e egalitate pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă sau abilități. Juriile naționale, alcătuite din persoane cu handicap și experți în accesibilitate, au preselectat 31 de candidați pentru etapa europeană a concursului.
tags: fonduri europene, UE, fonduri nerambursabile, uniunea europeana
sursa: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/1492&format=HTML&aged=0&language=RO&guiLanguage=en

marți, 15 noiembrie 2011

Reprezentanti ADR Centru si jurnalisti in vizita

Delegatia formata din reprezentanti ADR Centru si jurnalisti s-a deplasat la proiectul, deja finalizat, in municipiul Aiud. Este vorba de initiativa prin care Consiliul Judetean Alba a dat in folosinta cinci centre sociale, in Abrud, Aiud, Blaj, Cugir si Zlatna.

Prin completarea proiectului finantat prin programul Regio, cu un alt proiect finantat prin POS-DRU, atat Consiliul Judetean Alba, cat si reprezentantii Primariei aiudene, ofera, in prezent, servicii sociale si consiliere de calitate persoanelor care au nevoie de asistenta sociala.

Evenimentul destinat media s-a incheiat prin vizitarea ultimului proiect propus, reabilitarea Colegiului national ”Bethlen Gabor” din Aiud. Cel mai mare buget, la nivel national, alocat vreunui proiect finantat prin DMI 3.4 destinat reabilitarii infastructurii educationale, a fost solicitat pentru reabilitarea acestei scoli, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant preuniversitar ale minoritatii maghiare din Romania.

Bugetul solicitat, de peste 23 milioane lei, va fi investit in reabilitarea campusului universitar, cresterea numarului de clase, dotarea lor cu echipamente IT si mobilier scolar specific, de care vor beneficia cei peste 580 de elevi ce frecventeaza cursurile.

sursa: http://regio.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMEvenimente&eID=1118

vineri, 7 octombrie 2011

Calendar cereri de proiecte POS DRU iulie 2011

CALENDARUL ORIENTATIV AL LANSĂRII DE CERERI DE PROIECTE PENTRU PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE ÎN LUNA IULIE 2011

Domenii majore de intervenţie
Data estimată a lansării
(Luna)
Observaţii
AP 1 - Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere
1.1 - Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate
-
1.2 - Calitate în învăţământul superior
Octombrie - Noiembrie 2011
Cerere de propuneri de proiecte de grant, implementate la nivel regional, cu o valoare cuprinsă între 50.000-499.999 Euro
1.3 Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională
-
1.4 - Calitate în formarea profesională continuă
-
1.5.Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării
-
Axa prioritară 2 - Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii
2.1. Tranziţia de la şcoală la viaţă activă
-
2.2. Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii
Octombrie - Noiembrie 2011
Cerere de propuneri de proiecte de grant, implementate la nivel regional, cu o valoare cuprinsă între 50.000-499.999 Euro
2.3. Acces şi participare la FPC
Octombrie - Noiembrie 2011
Cerere de propuneri de proiecte strategice sectoriale, cu o valoare cuprinsă între 500.000-5.000.000 Euro
Axa prioritară 3 – Creşterea adaptabilităţilor şi întreprinderilor
3.1 -Promovarea culturii antreprenoriale
-
3.2 Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii
-
3.3 Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor partenerilor sociali şi societăţii civile
-
Axa prioritară 4 - Modernizarea Serviciului Public de Ocupare

sursa: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=PFCatalog

miercuri, 28 septembrie 2011

Programul târgului ALEA 2011

Programul târgului ALEA 2011
Sâmbătă – 1 octombrie 2011
Ora 10.00
Deschiderea târgului
Ora 10.30
Vizitarea standurilor
Ora 11.00
Workshop „Cercetare și inovare în sisteme de energie regenerabilă” și
Panel de consultare publică privind valorificarea brevetelor – organizator ADR ”Centru” și ALEA
Ora 12.00
Laborator domestic pentru cetățeni – proiectul ENESCOM – organizator ADR ”Centru”
Ora 14.00
Ora de inventică – întâlnire între inventatori români și elevii unor licee din Alba Iulia
Ora 20.00
Finalul primezi zile a târgului
Duminică – 2 octombrie 2011
Ora 11.00
Deschiderea târgului
Ora 11.30
Laborator domestic pentru cetățeni – proiectul ENESCOM – organizator ADR ”Centru”
Ora 12.00
Eco-spectacol pentru copii – participă grădințe din municipiul Alba Iulia
Ora 17
Tombolă cu premii importante oferite de expozanți
Ora 20
Închiderea târgului
sursa: http://www.adrcentru.ro

marți, 6 septembrie 2011

Proiectul celei mai mari investiţii în infrastructură din Râmnicu Vâlcea

Proiectul pasajului vâlcean Tudor Vladimirescu - semnat cu MDRT

Proiectul celei mai mari investiţii în infrastructură din Râmnicu Vâlcea - un pasaj rutier cu patru benzi, care va lega trei bulevarde, Pasajul Tudor Vladimirescu - a fost semnat luni de reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a anunţat primarul oraşului, Romeo Rădulescu.

"În sfârşit putem spune că cea mai mare investiţie din Râmnicu Vâlcea realizată în ultimii 50 de ani, un pasaj rutier care va debloca handicapul căii ferate ce tranzitează oraşul de la nord la sud, este în cele din urmă realizabilă. Acum câteva ore a fost semnat acest proiect pe fonduri Regio (fonduri europene nerambursabile), ce va facilita tranzitarea municipiului Râmnicu Vâlcea pentru cei care vin dinspre Bucureşti sau cei care vin dinspre Slatina şi merg spre Sibiu. Mâine (marţi - n.r.) acest proiect va fi pus în SEAP şi poate chiar până la sfârşitul acestui an va începe efectiv execuţia lui", a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Proiectul valorează peste 40 milioane lei, din care 26 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 13,4 milioane fonduri guvernamentale, iar restul bani din bugetul local. AGERPRES

joi, 21 iulie 2011

Fonduri europene pentru copiii aflati in zonele de risc

O noua sansa pentru copiii aflati in situatii de risc din Sacele, Brasov - datorita unui contract nou de finantare europeana, acestia primesc 2,8 milioane lei

Mentinerea unui stil de viata activ prin reabilitarea si dotarea acestor centre sociale, pentru a putea oferi conditii de trai decente pentru copii, varstnici sau pentru persoanele aflate in dificultate reprezinta destinatia celor 11 contracte de finantare semnate pana in prezent pe domeniul major de interventie 3.2.

Sunt peste 25 milioane de lei solicitati spre finantare nerambursabila pentru aceste proiecte, fonduri alocate pentru reabilitarea si modernizarea centrelor, pentru dotarea lor cu mobilier si echipamente specifice unui mediu social interactiv. Este un drept pe care-l avem cu totii, sa traim in conditii decente, iar pentru cei ce nu au acces la acest drept, reusim, prin fondurile Regio si cu ajutorul autoritatilor din cele sase judete ce au semnat contracte de finantare, sa asiguram respectarea lui pentru cel putin 500 de persoane”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Copiii aflati in situatii de risc, beneficiarii finali ai acestui proiect, sunt copii care manifesta comportamente deviante, cu absenteism sau abandon scolar, copii care provin din familii unde sunt supusi unor episoade de violenta in familie, exploatare, abuz si neglijare sau din familii in care parintii se confrunta cu consumul de alcool.

Crearea si modernizarea Centrului de zi din Sacele urmareste antrenarea acestor copii in activitatile centrului si mentinerea lor activi prin actiuni specifice varstei lor. Prin facilitatile si activitatile centrului, copiii vor fi spijiniti sa recunoasca si sa adopte comportamentele ce sunt normale intr-o societate, iar prin serviciile de consiliere oferite vor fi ajutati sa depaseasca problemele cu care se confrunta in familie, la scoala sau in grupul de prieteni.

Detalii ale tuturor contractelor de finantare semnate la nivelul Regiunii Centru prin programul Regio, puteti obtine accesand pagina web Regio ADR Centru, link: http://regio.adrcentru.ro/Lista.aspx?t=PORListaProiecte

tags: fonduri europene, fonduri nerambursabile, finantare europeana

miercuri, 18 mai 2011

FIȘĂ proiect - ”Dezvoltarea și modernizarea cabinetului medical Mediab”

FIȘĂ proiect - ”Dezvoltarea și modernizarea cabinetului medical Mediab” - beneficiar SC MEDIAB SRL Târgu Mureș

Nr. cerere de finan-ţare/ Cod proiect :
C/27/4/4.3/460/23.11.2009 Cod SMIS 15083, Contract nr. 873/12.10.2010
Beneficiar :
SC MEDIAB SRL
Titlul Proiectului :
„Dezvoltarea si modernizarea cabinetului medical Mediab”
Localizarea proiectului :
Jud Mures, Municipiul Targu Mures, Str. Gheorghe Marinescu, nr. 8A/II.
Valoarea proiectului :
512.988,00 lei
Valoare totală eligibilă
413.700,00 lei
Suma solicitată
413.700.00 lei, din care :
- din FEDR : 413.700,00 lei
- din Bugetul naţional : 0,00 lei
Contribuţia proprie la cheltuielile eligibile
0.00 lei
Durata proiectului :
8 luni (12.10.2010-12.06.2011)
Plati efectuate:
138,094.38 lei (FEDR)
0,00 lei (TVA)
0,00 (Prefinantare acordata)
Indicatori estimati a se realiza :
Denumire
Valoare
Rezultate imediate (directe)
Rezultate induse (indirecte)
Numărul de locuri de muncă permanente nou create în cadrul microintreprinderii
Introducerea de noi servicii medicale(ginecologie si dermatologie)
Cresterea cifrei de afaceri in 2010
3
2
5%

Stadiul proiectului
- Au fost realizate toate achizitiile prevazute in Contractul de finantare;
- S-au achizitionat echipamentele medicale si IT, au fost livrate, montate si puse in functiune;
- A fost introdus un nou serviciu medical – obstetrica si ginecologie (Contract Civil de prestari servicii nr. 31/10.03.2011). Urmeaza a se mai introduce un serviciu de dermatologie;
- A fost angajata o persoana pe postul de asistent medical in baza contractului individual de munca nr. 4/31.03.2011(Extras din Registrul General de evidenta a salariatilor ITM si Contract individual de munca 4/31.03.2011);
- A fost semnat contract de publicitate nr. 66M/16.11.2010.
- A fost publicat comunicat de presa de demarare a proiectului in data de 17.11.2010.
- Au fost realizate autocolantele si montate pe echipamentele achizitionate (Contract de prestari servicii nr. 59/30.03.2011). A fost obtinut aviz pentru autocolante si brosuri nr. 421/15.03.2011;
-Urmeaza a se realiza pliantele si brosurile in luna iunie 2011.

luni, 2 mai 2011

Fonduri europene pentru mun. Bistrita

Municipiul Bistriţa îşi face strategie de dezvoltare pe 20 de ani pe bani europeni

Valoarea totală a proiectului este de 525.387 lei, din care peste 446.000 lei reprezintă valoarea nerambursabilă din Fondul Social European, 68.300 lei suma alocată de la bugetul naţional, iar 10.507 lei cofinanţarea Primăriei Bistriţa. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea capacităţii de planificare strategică a administraţiei publice locale, în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare economică.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi 106 dintre angajaţii administraţiei publice locale, o parte dintre ei urmând să participe la workshop-uri şi la un study tour în oraşele europene înfrăţite cu municipiul Bistriţa. Strategia de dezvoltare locală a municipiului, ce va fi elaborată prin acest proiect, va fi supusă, ulterior, aprobării Consiliului Local Bistriţa. AGERPRES

marți, 19 aprilie 2011

Proiecte de finanțare prin programul REGIO in Sibiu

In judetul Sibiu au fost depuse spre finanțare prin programul REGIO un numar de 155 proiecte, in valoare totala de circa 360 milioane euro, prin care se solicita peste 254 milioane euro, fonduri nerambursabile.

Dintre acestea, pana la inceputul lunii aprilie, au fost contractate, in total, 23 proiecte, in valoare totala de 85 milioane euro. 5 proiecte sunt pentru domeniul destinat reabilitarii infrastructurii rutiere de nivel local si regional, 2 proiecte destinate reabilitarii ambulatoriilor medicale de specialitate, 2 proiecte destinate reabilitarii infrastructurii sociale, 2 proiecte destinate investitiilor in infrastructura educationala (fara cel semnat azi), 2 proiecte sunt destinate finantarii obiectivelor de patrimoniu turistic si 2 proiecte destinate dezvoltarii structurilor turistice.

Un proiect este contractat pe domeniul destinat investitiilor in centre de afaceri si alte sase finanteaza dezvoltarea unor microintreprinderi. Pe langa toate acestea, judetul Sibiu a beneficiat si de proiectul destinat dotarii serviciilor de interventie in cazuri de urgenta. La aceste proiecte contractate se adauga alte 18, care se afla in faza de precontractare.
sursa: http://www.regio.adrcentru.ro

joi, 31 martie 2011

Finanţare europeană de 588 milioane de lei pt Iasi in 2010

nichita_microfon.jpgÎn şedinţa Consiliului Local de pe 28 martie, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, şi-a prezentat raportul de activitate pe anul 2010. În mesajul său, primarul a subiliniat faptul că 2010 a fost anul accentuării crizei economice, având drept consecinţă reducerea majoră a încasărilor la bugetul Municipiului Iaşi.

În acest context dificil, administraţia locală şi-a stabilit ca prioritate asigurarea funcţionalităţii oraşului, prin menţinerea serviciilor publice la un standard cât mai înalt de calitate, în ciuda crizei şi a bugetelor reduse. O altă ţintă deosebit de importantă pe care şi-a stabilit-o Primăria Municipiului Iaşi a reprezentat-o absorbţia de fonduri europene pentru demararea marilor lucrări de infrastructură.

Practic, anul 2010 a reprezentat pentru Primăria Municipiului Iaşi anul confirmării capacităţii de a contracta finanţări europene pentru marile proiecte de dezvoltare ale oraşului. Astfel, Iaşul a reuşit să finalizeze două proiecte importante, ambele în parteneriat cu Consiliul Judeţean: Centrul expoziţional Moldova (37, 8 milioane lei) şi Reabilitarea şi dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia (16 milioane lei).

Tot în 2010 au fost semnate contracte mari cu finanţare europeană ce totalizează o valoare totală de 588 milioane lei. Astfel au fost parafate proiectele privind Zona de agrement Ciric (46 milioane lei), Axa de dezvoltare Nord Sud Pasaj Octav Băncilă (88 milioane lei), Dezvoltarea axei de transport Est-Vest (90 milioane lei), Dezvoltare reţea rutieră în zona culturală, istorică şi turistică (91 milioane lei), Centrul tehnologic regional (18 milioane lei) şi Reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Iaşi, în valoare de 253 milioane lei.

De asemenea, Primăria Municipiului Iaşi are elaborate documentaţiile pentru proiecte europene ce urmează a fi parafate în 2011, în valoare de 293 milioane lei. Acestea sunt "Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud" (87 milioane lei), Managementul traficului (91 milioane lei), Creşterea accesibilităţii spre zona centrală (7,5 milioane lei), Autogara Iaşi (91 milioane lei), Extinderea şi reabilitarea Centrului de bătrâni Sf. Parascheva (10 milioane lei) şi înfiinţarea Muzeului Municipal (5,5 milioane lei). (Portalul National de Administratie)

vineri, 4 martie 2011

Succes important pentru filmul „Discursul regelui”, realizat cu sprijinul UE

Și Oscarul se atribuie filmului… Succes important pentru filmul „Discursul regelui”, realizat cu sprijinul UE

Comisarul european Androulla Vassiliou salută succesul important al filmului „Discursul regelui”, realizat cu sprijinul UE, care a fost laureat cu patru Oscaruri duminică seară la Hollywood, în cadrul celei de-a 83-a ceremonii a Premiilor Academiei. Filmul, care a primit sprijin pentru distribuție în valoare de 562 000 EUR din fondul UE MEDIA pentru cinema, a primit marile Premii pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Tom Hooper), cel mai bun actor (Colin Firth) și cel mai bun scenariu original (David Seidler). Un alt film sprijinit prin MEDIA, „Într-o lume mai bună”, regizat de daneza Susanne Bier, a obținut statueta pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

D-na comisar Vassiliou, responsabilă de domeniul educației și culturii, a afirmat: „Ce seară extraordinară pentru industria europeană de film și pentru programul MEDIA. Europa iubește cinematograful, iar lumea iubește filmele noastre! Felicitările mele lui Tom Hooper și Susanne Bier, care au arătat că nu e nevoie de un buget uriaș pentru a face filme de top la nivel mondial. Aceasta arată că industria europeană de film poate concura cu cei mai buni.”

Tom Hooper a realizat „Discursul regelui” cu un buget la limită după standardele Hollywoodului, mai puțin de 11 milioane EUR. Finanțarea pe care a primit-o filmul din partea MEDIA are drept obiectiv încurajarea distribuției în afara țării în care a fost realizat – în acest caz, în afara Regatului Unit.

sursa: http://europa.eu/

miercuri, 9 februarie 2011

Noi măsuri de utilizare în comun a fondurilor naționale

Printre ideile expuse în Cartea verde a Comisiei Eurpene, care propune un „cadru strategic comun”, se se numără noi măsuri de utilizare în comun a fondurilor naționale alocate de statele membre pentru cercetare, legături mai bune cu finanțarea din cadrul politicii de coeziune, utilizarea fondurilor UE pentru stimularea achizițiilor publice, utilizarea mai frecventă a premiilor, consolidarea rolului Consiliului European pentru Cercetare și a instrumentelor financiare precum mecanismul de finanțare cu partajarea riscurilor (RSFF), garanția de împrumut și investițiile de capital de risc, precum și crearea unui ansamblu de indicatori de performanță care să măsoare rezultatele finanțării cercetării și inovării de către UE.

În cursul săptămânilor următoare, Comisia va lansa un concurs pentru a atribui viitorului cadru comun cea mai inspirată denumire.

Actualul Program-cadru pentru cercetare (PC7) beneficiază de un buget de 53 miliarde EUR (2007-2013). Până în prezent au fost finanțate peste 9 000 de proiecte. În urma unui studiu s-a estimat că numai proiectele selecționate pentru finanțare în 2011 vor crea până la 165 000 de locuri de muncă (vezi IP/10/966).

Programul-cadru pentru inovație și competitivitate are un buget de 3,6 miliarde EUR (2007-2013) și a sprijinit peste 100 000 de IMM-uri doar prin garanții de împrumut, precum și proiecte pilot inovatoare în domeniul TIC.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism autonom al UE, având ca obiectiv stimularea inovării de nivel mondial prin conceptul inovator de „comunități ale cunoașterii și inovării”. Pentru perioada 2007-2013, EIT a primit 309 milioane EUR din bugetul UE. (Parlamentul European)

vineri, 28 ianuarie 2011

Sumele acordate in 2010 la nivelul Regiunii Centru

Referitor la sumele acordate in 2010 la nivelul Regiunii Centru prin Programul Operational Regional, ADR Centru si-a atins indicatorul stabilit pentru anul 2010. Pentru anul trecut scopul Agentiei a fost de a contracta, prin proiecte, 55% din suma totala de 439,09 milioane euro.

ADR Centru a reusit, pana la sfarsitul anului 2010, sa contracteze 57% din fondurile alocate prin Programul Regio. Pentru anul 2011 obiectivul ADR Centru este de a creste acest procent si de a contracta pana la 90% din valoarea fondurilor alocate la nivel regional.

In privinta cheltuielilor rambursate beneficiarilor, pana la finele anului 2010, conform procedurilor de lucru, ADR Centru trebuia sa plateasca beneficiarilor cheltuieli sau prefinantari in valoare de peste 39 milioane euro, echivalente sumei alocate Regiunii Centru pe anul 2007 prin Programul Regio.

Acest indicator a fost atins si depasit, prin efectuarea unor plati in valoare de peste 43 milioane euro. Pentru anul 2011, la categoria de indicatori aferenta cheltuielilor, ADR Centru urmareste efectuarea unor plati pana la concurenta sumei de 78 milioane euro. (adrcentru.ro)