miercuri, 25 noiembrie 2009

Programe de formare in managementul proiectelor

Centrul de Resurse Juridice anunta lansarea in februarie 2010 de programe de formare pentru 180 de functionari publici in domeniile managementul proiectelor europene si achizitii publice.

Activitatile de formare, realizate de catre lectori specializati in cele doua domenii, au ca scop cresterea eficientei autoritatilor publice in atragerea de fonduri si in gestionarea proiectelor europene, imbunatatirea dotarilor tehnice ale autoritatilor din cele 5 judete, precum si cresterea nivelului de pregatire al functionarilor in ceea ce inseamna management de proiect si achizitii publice.

Programele de formare sunt acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Curricula programului de formare in managementul proiectelor cuprinde trei sectiuni: managementul proiectelor, managementul fondurilor structurale si politica de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene.

Participantii vor invata cum se aloca si se palnifica resurse si activitati pentru un proiect, proceduri de atribuire a contractului de achizitie publica, obligatiile si responsabilitatile persoanelor implicate in organizarea licitatiei, precum si elemente de legislatie privind atribuirea acestor contracte.
sursa: www.administratie.ro