vineri, 18 septembrie 2009

Development Camp 2009 la Venus

Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu PNUD România organizează, în perioada 16-20 septembrie 2009, la Venus (jud. Constanţa), cea de-a doua ediţie a Şcolii Române de Dezvoltare.

Evenimentul îşi propune să reunească principalii actori ai comunităţii de dezvoltare din România, în vederea împărtăşirii de experienţă şi bune practici şi a intensificării dialogului cu alţi donatori, guverne partenere, organizaţii internaţionale şi ONG-uri.

Ediţia din acest an urmăreşte prezentarea şi dezbaterea rolurilor individuale şi a modalităţilor de cooperare inter-sectorială în politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi implementarea Strategiei naţionale de cooperare internaţională pentru dezvoltare, în conformitate cu angajamentele asumate prin Declaraţia de la Paris, Agenda de Acţiune de la Accra şi Consensul European. Totodată, evenimentul, prin natura sa, va fi o importantă ocazie în sensul consolidării reţelei de specialişti români în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare.

Vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai ministerelor de linie din România, ai noilor state membre ale UE şi ai guvernelor statelor partenere, ai sectorului neguvernamental, atât din ţară, cât şi din statele prioritare pentru politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare promovată de România, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai mass-media naţionale. Pentru mai multe detalii consultati agenda si descrierea evenimentului.
sursa: portalul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare