joi, 9 iulie 2009

Comisia Europeana lanseaza o initiativa privind sanatatea tinerilor

Implicarea mai activă a tinerilor în elaborarea politicilor comunitare în materie de sănătate reprezintă obiectivul unei iniţiative lansate astăzi de comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou.

Iniţiativa debutează cu o conferinţă pe tema sănătăţii tinerilor, care are loc la Bruxelles în perioada 9‑10 iulie 2009. Peste 200 de tineri din întreaga Europă, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, se vor întâlni cu responsabilii politici şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor de sănătate pentru a dezbate aspecte esenţiale din domeniul sănătăţii, precum consumul de alcool, tutun şi droguri sau activităţile fizice şi sănătatea mentală. Vor fi abordate şi chestiuni transversale, precum criza financiară, inegalităţile din domeniul sănătăţii şi al educaţiei şi rolul mass-mediei.

Conferinţa este organizată împreună cu Forumul european al tinerilor şi este completată de un site web multilingv accesibil prin intermediul portalului UE privind sănătatea; acest site include un blog care va permite tinerilor să-şi exprime punctul de vedere în materie de sănătate.
sursa: Parlametul European, 9 iulie 2009